OPĆE INFORMACIJE

Kupac ima pravo vratiti kupljene artikle iz dva razloga:

  • pravo na jednostrani raskid ugovora
  • proizvodi s greškom ili krivo isporučeni proizvodi

U oba slučaja vraćeni proizvodi moraju biti nekorišteni, s originalnim privjesnicama i neoštećeni. Ako se ove upute ne poštuju, Cuddies Buddies zadržava pravo odbiti povrat i ne izdati povrat novca.

Što se tiče povrata novca, bit će vam vraćen novac na isti način na koji ste izvršili uplatu. Povrat novca bit će izdan najkasnije 14 dana nakon što Cuddies Buddies primi vraćene proizvode ili nam dostavite dokaz da ste vratili proizvode. Dobit ćete povrat plaćene cijene. Trošak poštarine snosi Kupac. 

Ne vršimo zamjene proizvoda. Ako iz bilo kojeg razloga odlučite vratiti proizvode tj. zamijeniti za drugi, posjetite webshop i izvršite novu kupnju.

Trošak dostave vraćenih proizvoda plaća Kupac.

U oba slučaja proizvode možete vratiti na našu adresu skladišta:

CUDDIES BUDDIES 

Ulica: Zagrebačka 89

Poštanski broj: 42000

Grad: Varaždin

Država: Hrvatska

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac ima pravo na jednostrani raskid Ugovora bez navođenja posebnog razloga obavještavanjem Cuddies Buddies-a o toj odluci slanjem e-maila na: info@cuddiesbuddies.com u vremenskom razdoblju od 14 dana nakon primitka kupljenih proizvoda.

ISKLJUČENJE PRAVA NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Temeljem članka 79. zakona o zaštiti potrošača, Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora u slučaju narudžbe personaliziranih proizvoda po narudžbi. U ovom slučaju radi se o robi koja je jasno prilagođena kupcu.

PROIZVODI S GREŠKOM ILI KRIVO ISPORUČENI PROIZVODI

Iako Cuddies Buddies ima vrlo stroge kontrole kvalitete tijekom proizvodnje, tiska i otpreme, u rijetkim slučajevima možete dobiti proizvode s greškom ili proizvode koji se razlikuju od onih koje ste naručili kao rezultat nenamjerne pogreške tijekom otpreme (pod proizvodima s greškom smatramo nedostatak koji se vidi na proizvodu u roku od dva mjeseca od dana kada ste ga primili, a koji nije uzrokovan uobičajenom uporabom). Ako ste zaprimili takve artikle, obratite se info@cuddiesbuddies.com, citirajući referentni broj narudžbe i broj fakture, kao i razlog povrata i fotografije proizvoda s greškom ili krivo isporučenih proizvoda. U roku od 48 sati savjetovat ćemo vas o tome kako nastaviti s povratom. Nakon što primimo proizvod, pregledat ćemo proizvod i izdati vam povrat novca. Zapamtite da u svim slučajevima priložite kopiju potvrde narudžbe zajedno s proizvodom koju vraćate.

POLITIKA PRITUŽBI

Ako imate bilo kakvih pritužbi, naš tim službe za korisnike dostupan je za rješavanje bilo kojeg problema koji imate i možete podnijeti pritužbu kontaktirajući ih na info@cuddiesbuddies.com ili pismenim putem na adresu sjedišta: Zagrebačka 89, 42 000 Varaždin. 

Pokušavamo riješiti pritužbe u roku od 7 dana, ali ako trebamo provesti detaljniju istragu, to može potrajati malo duže. Međutim, uvijek ćemo vas obavještavati o tome što se događa.

Cilj nam je zauzeti pravedan i razuman pristup svim pritužbama, ali ako ste nezadovoljni našom odlukom ili uslugom u bilo kojem trenutku, javite nam.

Od 15. veljače 2016., posebnom uredbom EU-a, sporovi o online kupnji diljem EU-a mogu se rješavati putem platforme ODR-a za online rješavanje potrošačkih sporova. Online platformama za rješavanje potrošačkih sporova kupac može pristupiti putem poveznice:   https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=EN

To znači da u vezi s online kupnjom unutar EU-a (neispravan proizvod, problemi u vezi s povratom novca itd.) možete brže i jednostavnije podnijeti pritužbu na gore navedenoj poveznici, a pritužba se može podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU-a.

Besplatna dostava od 500kn
This is default text for notification bar